• Посилання скопійовано

Ціна постачання в ПН містить більше 2-х знаків після коми: що з податковим кредитом?

ДФСУ розглянула питання щодо можливості включення до податкового кредиту податкової накладної, у якій показник графи 7 відображений зі знаками більше двох після коми

Ціна постачання в ПН містить більше 2-х знаків після коми: що з податковим кредитом?

ДФСУ у листі від 05.12.2017 р. №2827/6/99-99-15-03-02-15/ІПК зазначає, що пунктами 4 та 16 Порядку №1307 передбачено, що усі графи податкової накладної, що мають вартісні показники, заповнюються в гривнях з копійками (крім показника графи 7, у разі якщо для нього інше передбачено чинним законодавством). При цьому у кількісному показнику податкової накладної необхідною кількістю знаків після коми вважається така кількість, якої достатньо для правильного розрахунку вартісного показника у графі 10 податкової накладної.

Отже, податкові накладні, які складені та зареєстровані в ЄРПН, зокрема, у період з 01.04.2016 р. до 01.07.2017 р. та після 01.07.2017 р., та в яких ціна постачання одиниці товару/послуги містить після коми більше ніж два знаки, є підставою для формування податкового кредиту за умови відповідності іншим вимогам, що визначені в ПКУ.

 

Від редакції:

Проте в іншому своєму роз'ясненні податківці наполягали, що у графі 7 ПН повинно міститися цифрове значення, що має не більше двох знаків після коми. І тільки в окремих випадках, коли ціни (тарифи) затверджено відповідними рішеннями уряду, у графі 7 податкової накладної може зазначатися числове значення з більшою кількістю знаків після коми. Про це читайте тут>>

І наостанок, тим, хто бажає використати нову думку ДФС, слід отримати окрему індивідуальну податкову консультацію з цього питання.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»