• Посилання скопійовано

Чи можна подати копії документів, що додаються до заяви зі скаргою на постачальника, в електронному вигляді?

Як платником ПДВ мають подаватися копії документів, що додаються до заяви зі скаргою про допущення продавцем товарів/послуг помилок при зазначенні обов’язкових реквізитів ПН та/або порушення продавцем/покупцем граничних термінів реєстрації в ЄРПН ПН/РК (Д8)? Консультує ДФСУ

Чи можна подати копії документів, що додаються до заяви зі скаргою на постачальника, в електронному вигляді?

ДФСУ у підкатегорії 101.23 ресурсу "ЗІР" нагадує, що у разі допущення продавцем товарів/послуг помилок при зазначенні обов’язкових реквізитів податкової накладної, передбачених п. 201.1 ПКУ, та/або порушення продавцем/покупцем граничних термінів реєстрації в ЄРПН ПН та/або РК покупець/продавець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на такого продавця/покупця за формою згідно з (Д8) (додаток 8) (далі - заява). Копії документів, передбачених п. 201.10 ПКУ, подаються до контролюючого органу за місцем обліку платника податків у строки, передбачені для подання податкової декларації.

На сьогодні не реалізовано технічну можливість процедури подання в електронній формі разом з податковою декларацією з ПДВ копій документів, що додаються до заяви.

А отже,  такі копії документів подаються платниками ПДВ до контролюючого органу за місцем податкового обліку на паперових носіях у термін, визначений для подання податкової декларації з ПДВ.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»