• Посилання скопійовано

Реєстрація та перегляд ПН/РК в Електронному кабінеті: інструкція від ДФС

На допомогу платникам податків у "Електронному кабінеті" розміщено детальну інструкцію щодо реєстрації та перегляду податкових накладних/розрахунків коригування

Реєстрація та перегляд ПН/РК в Електронному кабінеті: інструкція від ДФС

 Реєстрація ПН/РК

Реєстрація податкових накладних та розрахунків коригування до них відокремлена від загального функціоналу Перегляд поданої звітності у зв’язку зі значними відмінностями від іншої звітності. У цьому розділі меню користувачі електронного кабiнету отримують доступ до двох режимів:

  • Видані ПН/РК
  • Отримані ПН/РК

 

Видані ПН/РК

У цьому вікні користувачі електронного кабiнету отримують перелік всіх накладних і розрахунків коригування, поданих через електронний кабiнет у відповідному звітному періоді, та мають можливість створювати, редагувати, підписувати і направляти їх до ДФС. Звітний період (місяць, квартал чи рік) визначається двома параметрами - роком та місяцем: Рік  2018 період  січень

Податкові накладні та розрахунки коригування можна вводити у відповідному шаблоні, перехід до якого забезпечується натисненням кнопки  Створити. Крім цього, забезпечується імпорт попередньо створених документів у інших системах. Для імпорту попередньо створених документів оберіть  Завантажити.

 

Порада

Підтримується пакетне (групове) завантаження, для цього у вікні файлового менеджера оберіть групу файлів, наприклад утримуючи клавішу Shift і одночасно відмічаючи файли лівою клавішою миші.

 

Створені чи завантажені податкові накладні можна вилучитиредагуватипідписати чи відправити за допомогою відповідних кнопок в панелі навігаційного меню. Усі зазначені операції, крім редагувати, можна виконувати пакетом, для цього необхідно відмітити групу документів у чек-боксах в лівій колонці вікна Видані ПН/РК:

Вікно Видані ПН/РК, групові операції

Важливо!

Створені та відправлені у цьому режимі від’ємні розрахунки коригування до податкових накладних автоматично переадресовуються контрагенту (покупцю) та будуть доступні цьому контрагенту в інших системах роботи з податковою звітністю, включаючи режим Отримані ПН/РК електронного кабiнету.

 

Отримані ПН/РК

У цьому вікні користувачі електронного кабiнету отримують список від’ємних розрахунків коригувань до податкових накладних, що надійшли їм на підпис від контрагентів.

 

Важливо!

У цьому режимі користувачі отримують доступ до всіх від’ємних розрахунків коригувань до податкових накладних незалежно від шляху їх надсилання. Це означає, що якщо продавець виписав розрахунок коригування до податкової накладної і надіслав її до ДФС за допомогою будь-якої іншої системи роботи з податковою звітністю, цей розрахунок коригування буде доступний покупцю для підпису в режимі Отримані ПН/РК.

 

Отримувач від’ємних розрахунків коригувань до податкових накладних в цьому режимі має можливість переглянути, підписати та відправити з зазначений документ на реєстрацію до Єдиного реєстру податкових накладних ДФС.

 

Примітка 

Квитанцію про реєстрацію чи відмову у реєстрації від’ємних розрахунків коригувань до податкових накладних отримає продавець, однак покупець отримає інформацію про реєстрацію зазначеного РК в розділах Єдиний реєстр податкових накладних та Система електронного адміністрування ПДВ електронного кабiнету.

 

Єдиний реєстр податкових накладних

Реєстрація ПН/РК

Реєстрація податкових накладних та розрахунків коригування до них відокремлена від загального функціоналу Перегляд поданої звітності у зв’язку зі значними відмінностями від іншої звітності. У цьому розділі меню користувачі електронного кабiнету отримують доступ до двох режимів:

  • Видані ПН/РК
  • Отримані ПН/РК

 

Видані ПН/РК

Вкладка  Видані ПН/РК  надає доступ до податкових накладних та розрахунків коригування, зареєстрованих в ЄРПН користувачем електронного кабiнету.

 

Важливо!

Реєстр виданих ПН/РК відображається тільки після натискання кнопки Пошук згідно з критеріями, визначеними користувачами у пошуковому фільтрі. За замовчуванням встановлено фільтр за датою реєстрації ПН/РК:

Вкладка Видані ПН/РК, пошуковий фільтр

Результати пошуку можна вивантажити в таблицю Excel за допомогою кнопки Експорт в Excel, кнопка Експорт XML в ZIPдозволяє скачати архів відібраних податкових накладних.

 

Отримані ПН/РК

Вкладка Отримані ПН/РК  надає користувачу електронного кабiнету доступ до податкових накладних та розрахунків коригування, зареєстрованих в ЄРПН його контрагентами.

 

Важливо!

Реєстр отриманих ПН/РК відображається тільки після натискання кнопки  Пошук  згідно з  критеріями, визначеними користувачами у пошуковому фільтрі. За замовчуванням встановлено фільтр за датою реєстрації ПН/РК: 

Результати пошуку можна вивантажити в таблицю Excel за допомогою кнопки  Експорт в Excel, кнопка Експорт XML в ZIP дозволяє скачати архів відібраних податкових накладних.

Джерело: Електронний кабінет

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»