• Посилання скопійовано

Нарахування ПЗ з ПДВ за імпортованими товарами: як заповнити графу 2 зведеної ПН?

Що зазначається в графі 2 «Номенклатура товарів/послуг продавця» зведеної податкової накладної при нарахуванні податкових зобов’язань відповідно до п. 198.5 ПКУ, якщо товар було імпортовано? Консультує ДФСУ

Нарахування ПЗ з ПДВ за імпортованими товарами: як заповнити графу 2 зведеної ПН?

ДФСУ у підкатегорії 101.16 ресурсу "ЗІР" роз'яснила: згідно з п. 201.12 ПКУ у разі ввезення товарів на митну територію України документом, що посвідчує право на віднесення сум податку до податкового кредиту, вважається митна декларація, оформлена відповідно до вимог законодавства, яка підтверджує сплату податку.

У графі 2 «Номенклатура товарів/послуг продавця» зведеної податкової накладної при нарахуванні податкових зобов’язань відповідно до п. 198.5 ПКУ при імпорті товару зазначаються дати та номери митних декларацій, відповідно до яких нараховуються податкові зобов’язання.

***

Читайте також:

Помилка при заповненні номенклатури товарів/послуг та/або їх кодів у ПН: як виправити?

ДФС про порядок заповнення РК до ПН у разі зміни номенклатури товарів/послуг.

Зміна номенклатури товарів/послуг в ПН та РК - нові роз'яснення ДФС.

Заповнення РК до ПН у разі зміни номенклатури товарів/послуг - нова позиція ДФСУ.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»