• Посилання скопійовано

Тепер зареєструвати ПН/РК можна буде лише в будні дні, з 8:00 до 20:00

24 березня 2018 року набрала чинності постанова Кабміну, якою скорочено тривалість операційного дня для реєстрації ПН/РК. І це ще не все...

Тепер зареєструвати ПН/РК можна буде лише в будні дні, з 8:00 до 20:00

Кабмін постановою від 21.02.2018 р. № 204 вніс зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних. Постанова набрала чинності 24 березня 2018 року у зв'язку з її опублікуванням в "Урядовому кур'єрі" №57 (6173).

 

Що змінюється?

По-перше, встановлено, що операційний день тепер триватиме в робочі дні з 8-ї до 20-ї години (раніше було  з 0 до 23-ї години).

По-друге, технічне обслуговування та регламентні роботи, що потребують зупинки Реєстру, не будуть проводитися протягом операційного дня, крім аварійних випадків.

По-третє, якщо 15 число або останній день місяця (граничний строк для реєстрації ПН та РК) припадають на вихідний, святковий або неробочій день, такий день вважатиметься операційним днем.

По-четвертеподаткова накладна та/або розрахунок коригування, реєстрацію яких зупинено, реєструється у день настання однієї з таких подій:

  • прийняття в установленому порядку та набрання чинності рішенням про реєстрацію податкової накладної та/або розрахунку коригування;
  • набрання рішенням суду законної сили про реєстрацію податкової накладної та/або розрахунку коригування (у разі надходження до ДФС відповідного рішення);
  • неприйняття та/або відсутність реєстрації в установленому порядку рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування

Нагадаємо, що  23 березня о 15:00 податківці повідомили, що система блокування ПН/РК запрацювала. А також оприлюднили:

Докладніше про це читайте тут>>

Нові форми документів для розблокування ПН/РК уже доступні в оновленому «Єдиному вікні» ДФС. Детальніше>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»