• Посилання скопійовано

Зареєстрували «мінусовий» РК з порушенням терміну: що з ПДВ-зобов'язаннями постачальника?

Податківці наголошують: зменшення податкових зобов'язань з ПДВ постачальника залежить лише від термінів реєстрації покупцем розрахунку коригування в ЄРПН

Зареєстрували «мінусовий» РК з порушенням терміну: що з ПДВ-зобов'язаннями постачальника?

ДФСУ в підкатегорії 101.23 «ЗІР» зазначає, що у разі зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг постачальник має право зменшити податкові зобов’язання на підставі розрахунку коригування, своєчасно зареєстрованого отримувачем в ЄРПН, у податковій декларації з ПДВ того звітного (податкового) періоду, у якому його складено.     

Якщо розрахунок коригування зареєстрований в ЄРПН з порушенням терміну реєстрації, то постачальник має право зменшити податкові зобов’язання у податковій декларації з ПДВ того звітного періоду, у якому його зареєстровано в ЄРПН.

Якщо розрахунок коригування на зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг не зареєстрований покупцем в ЄРПН, то податкові зобов’язання постачальника не можуть бути зменшені.

Отже, період, у якому відбувається зменшення податкових зобов’язань платника податку – постачальника залежить лише від термінів реєстрації в ЄРПН розрахунку коригування покупцем, і не залежить від проміжку часу, що минув від дати складання такого розрахунку коригування до дати його отримання покупцем, а також від причин затримки реєстрації в ЄРПН такого розрахунку коригування.

***

Читайте також: Зазначили неправильний код ставки ПДВ: як виправити помилку в ПН?

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»