• Посилання скопійовано

Колишні «спецрежимники» вже не мають права на перерахунок реєстраційного ліміту

Податківці зазначили, що механізм перерахунку реєстраційного ліміту для колишніх «спецрежимників» діяв до 19 березня 2018 року. Наразі подання РК для застосування такого механізму для перерахунку не є можливим

Колишні «спецрежимники» вже не мають права на перерахунок реєстраційного ліміту

Для початку, нагадаємо, про що йдеться. У грудні 2017 р. податківцями було розроблено механізм, який дозволяв колишніми суб’єктами спеціального режиму оподаткування ПДВ подавати інформацію для перерахунку реєстраційного ліміту в СЕА ПДВ шляхом складання РК для виправлення помилки у ознаці їх належності до спецрежиму (код «2» або код «3» після першого знака дробу у номері податкової накладної (форма, яка була діючою в період застосування спецрежиму). 

Для цього колишнім «спецрежимникам» надавалося два строки (спочатку один, а потім його подовжили) для складання іта реєстрації таких РК. Останнім днем, коли це можна було зробити, було 19.03.2018 р. Про це ми нагадували тут>> 

А хто не встиг цього зробити, на жаль, вже й не зможе. 

У поточній ІПК від 14.06.2018 р. №2609/6/99-99-15-03-02-15/ІПК податківці зазначили: «якщо платник податку під час проведення ДФС двох черг заходів щодо мінімізації впливу помилок, допущених платниками податку при складанні ПН/РК за операціями в межах спецрежиму, не використав надану йому можливість щодо виправлення таких помилок, наразі така можливість відсутня».

***

Читайте також: Колишньому спецрежимнику повернули аванс, сплачений зі спецрахунку до 01.01.2017 р.: наслідки з ПДВ 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»