• Посилання скопійовано

З початку року платники отримали 75,2 млрд грн відшкодованого ПДВ — статистика від ДФС

За статистичними даними сума відшкодованого ПДВ у липні 2018 року складає 10,7 млрд гривень

З початку року платники отримали 75,2 млрд грн відшкодованого ПДВ — статистика від ДФС

Протягом січня-липня поточного року платникам податків відшкодовано 75,2 млрд грн ПДВ. Порівняно з відповідним періодом минулого року сума бюджетного відшкодування зросла на 10,1%, або на 6,9 млрд грн. У січні-липні 2017 року платникам було повернуто 68,3 млрд грн ПДВ, - повідомляє ДФС на своєму офіційному сайті.

У липні 2018 року сума відшкодованого ПДВ склала 10,7 млрд гривень.

Позитивної динаміки з відшкодування ПДВ вдалося досягти за рахунок ефективної роботи системи моніторингу оцінки ризиків СМКОР, що дозволяє блокувати реєстрацію ризикових податкових накладних, та електронному реєстру відшкодування ПДВ, який функціонує у відкритому режимі. На сьогодні відсутні будь-які можливості проведення маніпуляцій з відшкодуванням ПДВ, оскільки весь процес автоматичний та прозорий.

Динаміка зростання відшкодованих сум податку на додану вартість зберігається протягом останніх років. Так, якщо у 2016 році платники отримали 94,4 млрд грн відшкодованого податку (за січень-липень 2016 року - 48,2 млрд грн), то у 2017 – 120,1 млрд грн, а за 7 місяців цього року сума вже склала 75,2 млрд гривень.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»