• Посилання скопійовано

ДФС викрила схему мінімізації ПДВ на 10 млн грн

Реалізація товарів відбувалась за готівку, а операції з торговими мережами існували лише на папері, товари не перевозились та не надходили до магазинів

ДФС викрила схему мінімізації ПДВ на 10 млн грн

В Офісі великих платників податків ДФС розповіли, що під час перевірки однієї з найбільших мереж супермаркетів, яка реалізує продукцію за «економними цінами» викрито схему мінімізації ПДВ.

Податок, сплачений споживачами, які купують товар у супермаркетах, мав всі шанси не дійти до держбюджету.

Схема працювала за таким принципом: підприємство, зареєстроване на підставних осіб, купувало товари та реалізовувало їх за готівку різним суб’єктам господарювання, зазвичай навіть офіційно не зареєстрованим.

Такі схеми дали змогу сформувати підприємству значні обсяги податкового кредиту  без відповідного формування податкових зобов’язань з ПДВ. Торгова мережа «викуповувала» у цих суб'єктів надлишок податкового кредиту.

Отже, реалізація товарів відбувалась за готівку, а операції з торговими мережами існували лише на папері, товари не перевозились та не надходили до магазинів.

За результатами перевірки було донараховано понад 10 млн грн податку на додану вартість.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»