• Посилання скопійовано

Мінфін доопрацював проект змін до порядку розстрочення сплати ПДВ при імпорті обладнання

Мінфін оприлюднив проект постанови КМУ «Про внесення зміни до пункту 5 Порядку надання розстрочення сплати податку на додану вартість та застосування забезпечення виконання зобов’язань під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України»

Мінфін доопрацював проект змін до порядку розстрочення сплати ПДВ при імпорті обладнання

Мінфін оприлюднив проект постанови КМУ «Про внесення зміни до пункту 5  Порядку надання розстрочення сплати податку на додану вартість та застосування забезпечення виконання зобов’язань під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України» (завантажити).

У пункті 5 Порядку № 85  передбачено: якщо на дату надходження заяви до митниці ДФС сума податку, заявлена до розстрочення, становить понад 1 млн гривень, рішення приймається за погодженням з Головою ДФС протягом 25 робочих днів з дати надходження заяви. Тепер пропонується після слів «Головою ДФС» доповнити словами «(його заступником)».

Це, на думку Мінфіну, забезпечить можливість реалізувати право платників податків на своєчасне отримання рішення про надання розстрочення сплати ПДВ під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України, якщо на дату надходження заяви до митниці ДФС сума податку, заявлена до розстрочення, становить понад 1 млн гривень.

Зауваження та пропозиції можна надавати у письмовій та електронній формі за наступними адресами: Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, e-mail: samoylova@minfin.gov.ua.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»