• Посилання скопійовано

За яких умов сума від’ємного значення ПДВ вважається відшкодованою – нагадування від ДФС

Якщо сплата грошових зобов’язань або погашення податкового боргу здійснюється за рахунок від’ємного значення з ПДВ, задекларованого у рядку 20.2.2 декларації, то така сума зменшує реєстраційну суму та вважається відшкодованою

За яких умов сума від’ємного значення ПДВ вважається відшкодованою – нагадування від ДФС

ДФС у Дніпропетровській області інформує, що відповідно до п. 200-1.3 ПКУ платник ПДВ має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в ЄРПН на суму податку (SНакл), обчислену за такою формулою:

SНакл = SНакл Отр + SМитн + SПоп Рах + SОвердрафт – SНакл Вид – SВідшкод – SПеревищ,

де, зокрема, SВідшкод – це загальна сума ПДВ, заявлена платником ПДВ до бюджетного відшкодування з урахуванням сум коригувань та результатів перевірок.

Розрахунок суми бюджетного відшкодування здійснюється у межах суми, обчисленої відповідно до п. 200-1.3 ПКУ на момент подання декларації з ПДВ (далі – реєстраційна сума), за вирахуванням від’ємного значення поточного звітного (податкового) періоду, зарахованого у зменшення суми податкового боргу з ПДВ.

Якщо сплата грошових зобов’язань або погашення податкового боргу з інших платежів, що сплачуються до державного бюджету здійснюється за рахунок від’ємного значення з ПДВ, задекларованого у рядку 20.2.2 декларації з ПДВ, то така сума зменшує реєстраційну суму та вважається відшкодованою в рахунок сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу з інших платежів, що сплачуються до держбюджету.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»