• Посилання скопійовано

Посередницькі послуги від нерезидента: що з ПДВ?

Податківці роз'яснили, коли надання послуг нерезидентом має оподатковуватися ПДВ, а коли - ні

Посередницькі послуги від нерезидента: що з ПДВ?

«Вісник. Офіційно про податки»

При розгляді питання оподаткування посередницьких послуг, отриманих від нерезидента, ДФС у м. Києві у ІПК від 28.09.2018 р. №4211/ІПК/26-15-12-01-18 зазначила, що порядок їх оподаткування безпосередньо залежить від місця їх постачання.

Так, якщо резидент — платник ПДВ отримує від нерезидента — неплатника ПДВ зазначені у п. 186.3 ПКУ послуги, то операція з їх постачання є об’єктом оподаткування ПДВ, оскільки місцем їх постачання вважається місце, в якому отримувач послуг зареєстрований як суб’єкт господарювання. При цьому отримувач послуг є відповідальним за нарахування та сплату ПДВ до бюджету за такою операцією.

У разі якщо резидент отримує від нерезидента — неплатника ПДВ послуги, що не зазначені у п. 186.3 ПКУ, то операція з постачання таких послуг не є об’єктом оподаткування ПДВ, оскільки місцем їх постачання вважається місце реєстрації їх постачальника (нерезидента), а саме територія, що знаходиться за межами митної території України.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»