• Посилання скопійовано

Здійснюєте безперервне постачання покупцю за різними угодами: що з ПН?

При постачанні товарів одному покупцю за різними угодами можна складати одну зведену ПН за місяць. Як саме її заповнювати, розповіли податківці

Здійснюєте безперервне постачання покупцю за різними угодами: що з ПН?

ДФСУ у підкатегорії 101.16 «ЗІР» зазначила, що при постачанні товарів два чи більше разів на місяць одному контрагенту може бути складена зведена ПН.

При цьому визначення ритмічного характеру постачання залежить лише від факту постачання товарів/послуг одному покупцю два та більше разів на місяць і не залежить від того, за одним або за різними договорами воно здійснене.

У разі здійснення операцій з безперервного постачання товарів/послуг одному покупцеві в межах двох різних угод протягом місяця може бути складена зведена ПН, заповнення якої здійснюється відповідно до вимог Порядку заповнення податкової накладної, яким, зокрема передбачено, що у разі складання зведеної ПН в графі «Зведена податкова накладна» зазначається код ознаки «4».

У графі 2 зведеної ПН зазначається весь опис (номенклатура) поставлених протягом місяця товарів/послуг.

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»