• Посилання скопійовано

Несвоєчасно зареєстрували ПН на послуги нерезидента: як звітувати?

Податківці вказали, як задекларувати суми ПДВ у разі несвоєчасної реєстрації ПН на суму отриманих від нерезидента послуг

Несвоєчасно зареєстрували ПН на послуги нерезидента: як звітувати?

Офіс великих платників податків ДФС розповів, що їх фахівцями у ході проведення камеральних перевірок встановлено непоодинокі випадки невірного відображення податкових зобов’язань та податкового кредиту несвоєчасно зареєстрованих податкових накладних на послуги отримані від нерезидента. З метою недопущення помилок під час заповнення декларації з ПДВ повідомляємо наступне.

Відповідно до п. 208.2 ПКУ отримувач послуг, що постачаються нерезидентами, місце постачання яких розташоване на митній території України, нараховує податок за основною ставкою податку та складає податкову накладну у порядку визначеному ст. 201 ПКУ, яка є підставою для віднесення сум податку до податкового кредиту.

Така податкова накладна підлягає обов’язковій реєстрації в ЄРПН.

П. 198.6 ПКУ суми податку, сплачені (нараховані) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, зазначені в податкових накладнихрозрахунках коригування до таких податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН з порушенням строку реєстрації, включаються до податкового кредиту за звітний податковий період, в якому зареєстровано податкові накладнірозрахунки коригування до таких податкових накладних в ЄРПН, але не пізніше ніж через 1095 календарних днів з дати складення.

Враховуючи викладене, отримувач послуг, що постачаються нерезидентами, місце постачання яких розташоване на митній території України, у разі реєстрації податкової накладної в ЄРПН з порушенням терміну реєстрації повинен відобразити податкові зобов’язання з ПДВ у звітному періоді, в якому вони виникли (незалежно від факту складання податкової накладної за такою операцією), а податковий кредит – в періоді реєстрації відповідної податкової накладної в ЄРПН.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»