• Посилання скопійовано

Зробили помилки у полях верхньої лівої частини ПН: як це виправити?

Помилки у графах «Зведена податкова накладна», «Складена на операції, звільнені від оподаткування» — «Без ПДВ» чи «Не підлягає наданню отримувачу (покупцю) з причини» — «X» ПН виправляються шляхом її анулювання та складання нової

Зробили помилки у полях верхньої лівої частини ПН: як це виправити?

ДФС у підкатегорії 101.15 «ЗІР» нагадує, що помилки, допущені у даті складання податкової накладної та її порядковому номері, виправленню не підлягають.

При складанні податкової накладної в полях верхньої лівої частини зазначається:

  • у графі «Зведена податкова накладна» — відповідний код ознаки;
  • у графі «Складена на операції, звільнені від оподаткування» — «Без ПДВ»;
  • у графі «Не підлягає наданню отримувачу (покупцю) з причини» — «X» та відповідний тип причини.

Помилки, допущені у полях верхньої лівої частини податкової накладної, виправляються розрахунком коригування з урахуванням таких особливостей:

  • у полі «Дата складання» зазначається дата, на яку було виявлено таку помилку;
  • у заголовній частині розрахунку коригування — дані із заголовної частини податкової накладної з помилковими даними;
  • у розділі Б — зі знаком «–» (виводяться в «0») відповідні показники усіх рядків податкової накладної, що коригується (кількість, обсяг постачання та сума ПДВ);
  • у графі 2.1 — код причини коригування 103 (повернення товару або авансових платежів).

Розрахунок коригування, складений до податкової накладної, яка не підлягала наданню отримувачу (покупцю), підлягає реєстрації в ЄРПН постачальником (продавцем). Розрахунок коригування, складений постачальником (продавцем) товарів (послуг) до податкової накладної, яка видана їх отримувачу — платнику податку, підлягає реєстрації в ЄРПН отримувачем (покупцем) товарів/послуг.

Одночасно постачальник (продавець) повинен скласти та зареєструвати в ЄРПН нову податкову накладну з урахуванням таких особливостей:

1) реквізити заголовної частини податкової накладної зазначаються без помилок;

2) у полі «Дата складання» зазначається дата виникнення податкових зобов’язань постачальника (продавця), тобто дата складання податкової накладної з помилковими даними у верхній лівій заголовній частині податкової накладної;

3) такій податковій накладній присвоюється новий порядковий номер, відмінний від порядкового номера податкової накладної з помилковими даними у верхній лівій заголовній частині податкової накладної;

4) у розділі Б такої податкової накладної зазначається обсяг операцій з постачання товарів/послуг та інші показники, вказані в податковій накладній з помилковими даними у верхній лівій заголовній частині податкової накладної.

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»