• Посилання скопійовано

Склали ПН з одним умовним ІПН, а вже діє інший: як складати РК?

Якщо після складання податкової накладної змінено умовний ІПН, наведений в ній, то на дату реєстрації РК в ЄРПН потрібно зазначати ІПН, який зазначався в такій накладній

Склали ПН з одним умовним ІПН, а вже діє інший: як складати РК?

Податківці у підкатегорії 101.16 «ЗІР» зазначили, що у ПН зазначаються в окремих рядках обов’язкові реквізити, зокрема індивідуальний податковий номер.

Заповнення рядка «Індивідуальний податковий номер» (далі – ІПН) отримувача (покупця) в ПН здійснюється в залежності від статусу отримувача (покупця), зокрема юридична особа, фізична особа – підприємець, неплатник ПДВ, та у випадках, визначених ПКУ та Порядком №1307 проставляється умовний ІПН.

При цьому, відповідно до п. 3 Порядку №1307 усі ПН, у тому числі накладні, особливості заповнення яких викладені в пп. 9 – 15 та 19 Порядку №1307, підлягають реєстрації в ЄРПН за формою, чинною на день такої реєстрації.

Крім того, п. 21 Порядку №1307 передбачено, що порядок складання РК до ПН та його реєстрації в ЄРПН аналогічний порядку, передбаченому для ПН, крім випадків, передбачених Порядком №1307.

Тобто Порядком №1307 визначено механізм складання та реєстрації в ЄРПН ПН/РК.

Разом з цим, якщо після складання ПН внесено зміни до діючого порядку заповнення ПН, зокрема змінено умовні ІПН, то на дату реєстрації РК в ЄРПН потрібно зазначати ІПН, який зазначався в такій ПН (тобто без урахування внесених змін).

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»