• Посилання скопійовано

Як подавати копії документів та пояснення при блокуванні ПН?

Письмові пояснення та копії документів платник ПДВ може подати до ДФС тільки в електронній формі

Як подавати копії документів та пояснення при блокуванні ПН?

ДФС у Тернопільській області нагадує, що перелік документів, необхідних для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, визначено п. 14 Порядку №117.

Пунктом 16 Порядку №117 передбачено, що письмові пояснення та копії документів, зазначених у п. 14 Порядку №117, платник податку подає до ДФС в електронній формі засобами електронного зв’язку, визначеними ДФС.

Згідно із п. 17 Порядку №117 ДФС розміщує та постійно оновлює на своєму офіційному вебсайті відомості щодо засобів електронного зв’язку ДФС, якими можуть подаватися письмові пояснення та копії документів.

Пояснення та копії документів подаються у вигляді Повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено за формою, ідентифікатор якої розміщено на офіційному веб-порталі ДФС за адресою: Головна> Електронна звітність> Платникам податків про електронну звітність> Інформаційно-аналітичне забезпечення> Реєстр форм електронних документів, яка включає у себе додаток у форматі PDF (розмір кожного додатку не повинен перевищувати 2 МБ).

Як свідчить практичний досвід, 2 Мб достатньо для 1 вкладеного документа.

***

Читайте також:

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»