• Посилання скопійовано

Нардепи пропонують визнати послуги міжнародного зв’язку об’єктом оподаткування ПДВ

У Раді зареєстровано проект змін до ПКУ щодо оподаткування постачання послуг міжнародного електрозв'язку та міжнародного роумінгу, які надають оператори телекомунікацій України на користь іноземних операторів телекомунікацій

Нардепи пропонують визнати послуги міжнародного зв’язку об’єктом оподаткування ПДВ

26 лютого 2019 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №10093 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування постачання послуг міжнародного електрозв'язку та міжнародного роумінгу, які надають оператори телекомунікацій України на користь іноземних операторів телекомунікацій)».

Як зазачено у пояснювальній записці, метою проекту є приведення окремих норм ПКУ у відповідність до принципів Директиви Ради 2006/112/ЄС «Про спільну систему податку на додану вартість», що передбачено статтею 353 Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони. Крім того, таким чином буде приведено положення ПКУ у відповідність до принципу нейтральності податкового законодавства, де установлення податків та зборів не повинне впливати на збільшення або зменшення конкурентоздатності платника податків. 

З огляду на це, законопроектом пропонується внести ряд змін до ПКУ, якими передбачається визнання послуг міжнародного зв’язку об’єктом оподаткування ПДВ з метою підвищення конкурентоздатності національних операторів та створення нових інвестиційних стимулів для галузі телекомунікацій. 

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»