• Посилання скопійовано

Постачаєте технічні засоби реабілітації: що з ПДВ?

Операції з постачання технічних та інших засобів реабілітації звільняються від ПДВ

Постачаєте технічні засоби реабілітації: що з ПДВ?

ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що звільняються від оподаткування ПДВ операції, зокрема, з постачання:

  • технічних та інших засобів реабілітації (крім автомобілів), послуги з їх ремонту та доставки;
  • товарів спеціального призначення, у тому числі виробів медичного призначення для індивідуального користування, для інвалідів та інших пільгових категорій населення, визначених законодавством України за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України;
  • комплектуючих і напівфабрикатів для виготовлення технічних та інших засобів реабілітації (крім автомобілів), товарів спеціального призначення, у тому числі виробів медичного призначення для індивідуального користування, для інвалідів та інших пільгових категорій населення за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України;
  • легкових автомобілів для інвалідів уповноваженому органу виконавчої влади з їх оплатою за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів та коштів фондів загальнообов’язкового державного страхування, а також операції з їх безоплатної передачі інвалідам.

Норми визначені пп. 197.1.3 ПКУ.

Слід зазначити, що відповідні переліки технічних та інших засобів реабілітації, а також комплектуючих і напівфабрикатів для їх виготовлення затверджено постановою КМУ від 02.02.2011 р. №79 «Деякі питання реалізації пп. 197.1.3 п. 197.1 ст. 197 Податкового кодексу України» із змінами.

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»