• Посилання скопійовано

Податківці за результатами перевірки зменшили від'ємне значення: що з SВідшкод

ППР за формами «В1» та «В4», зокрема в частині суми завищення від’ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного періоду, не впливають на значення показника SВідшкод

Податківці за результатами перевірки зменшили від'ємне значення: що з SВідшкод

Податківці у підкатегорії 101.17 «ЗІР» зауважили, що у разі подання декларації з ПДВ (далі – декларація), в якій платник податку декларує суму до бюджетного відшкодування ПДВ (на рахунок платника у банку (р. 20.2.1 декларації) та/або у рахунок сплати грошових зобов’язань або погашення податкодого боргу з інших платежів, що сплачуються до Державного бюджету (р. 20.2.2 декларації)), показник SВідшкод (загальна сума податку, заявлена платником до бюджетного відшкодування з урахуванням сум коригувань та результатів перевірок, що проводяться відповідно до Податкового кодексу України (далі – ПКУ) збільшується на таку суму і, відповідно, зменшується показник SНакл (сума податку, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН).

При цьому показник SВідшкод підлягає коригуванню в системі електронного адміністрування ПДВ (далі – СЕА ПДВ) за результатами перевірок контролюючих органів, що проводяться відповідно до ПКУ, шляхом зменшення показника SВідшкод відповідно до винесеного податкового повідомлення рішення (далі – ППР) за формою «ВЗ» на дату його узгодження.

Одночасно відбувається відповідне збільшення суми, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні в ЄРПН, на суму зменшеного бюджетного відшкодування по угодженим ППР за формою «ВЗ».

ППР за формами «В1» та «В4», зокрема в частині суми завищення від’ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду не впливають на значення показника SВідшкод.

Водночас ППР за формою «В4» в частині суми завищення від’ємного значення, яку зараховано у зменшення суми податкового боргу з ПДВ, враховується при обрахунку показника Sнакл в СЕА ПДВ шляхом зменшення показника SВідшкод.

Разом з цим, при внесенні за результатами перевірок податкової звітності з ПДВ за червень 2015 року ППР за формою «В4», показник SНакл, збільшений в порядку п. 34 підрозд. 2 розд. XX ПКУ, зменшується на суму зменшеного від’ємного значення суми ПДВ.

***

Читайте також: За результатами перевірки донараховано ПДВ та штрафи: як відобразити в декларації?

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»