• Посилання скопійовано

Як зазначити свій рахунок для отримання ПДВ-відшкодування через введення IBAN?

Якщо платнику ПДВ вже відкрито рахунок за стандартом IBAN, то у додатку 4 до декларації з ПДВ у полях «просимо перерахувати на рахунок №» та/або «№ рахунку у банку» зазначається номер такого рахунку. При цьому поле «МФО» не заповнюється

Як зазначити свій рахунок для отримання ПДВ-відшкодування через введення IBAN?

Податківці у підкатегорії 101.25 «ЗІР» зауважили, що відповідно до п. 6 Постанови №162 банки України та їх клієнти, Державна казначейська служба України з 05.08.2019 до 31.10.2019 в документах на переказ коштів заповнюють реквізити «Код банку платника/отримувача/стягувача» та «Рахунок платника/отримувача/стягувача» або реквізит «Рахунок платника/отримувача/стягувача» за стандартом IBAN. У реквізиті «Код банку платника/отримувача/стягувача» зазначається нуль.

Тобто, Національним банком України урегульовано питання заповнення таких реквізитів у перехідний період з 05.08.2019 до 31.10.2019 для суб’єктів господарювання, яким ще не здійснено зміну діючих рахунків, які відкриті в банках, на нові рахунки за стандартом IBAN.

Водночас, згідно з абз. 2 п. 6 розділу ІІІ Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. №21 у рядках податкової звітності, що не заповнюються, нулі, прочерки та інші знаки чи символи не проставляються.

Отже, у період запровадження банківського рахунку за стандартом IBAN, платник податку, якому вже банком відкрито рахунок за стандартом IBAN, у додатку 4 до податкової декларації з ПДВ , у полях «просимо перерахувати на рахунок №» та/або «№ рахунку у банку» зазначає номер такого рахунку, при цьому поле «МФО» не заповнюється.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»