• Посилання скопійовано

Покупець повернув товар, звільнений від ПДВ: як скласти РК?

У разі повернення покупцем продукції зі застосуванням режиму звільнення від ПДВ постачальник складає РК до ПН, складеної за операцією з постачання такої продукції

Покупець повернув товар, звільнений від ПДВ: як скласти РК?

ДПС у Донецькій області нагадує, що згідно з п. 201.10 ПКУ податкові накладні, які не надаються покупцю, а також податкові накладні, за операціями з постачання товарів/ послуг, які звільнені від оподаткування, підлягають реєстрації ЄРПН.

У разі повернення покупцем продукції, яка була йому поставлена із застосуванням режиму звільнення від ПДВ, платник податку – постачальник складає розрахунок коригування до податкової накладної, складеної за операцією з постачання такої продукції.

Розрахунок коригування заповнюється у порядку, передбаченому для податкових накладних. У розділі А табличної частини розрахунку коригування, що складається у зв’язку з поверненням покупцем продукції, яка була поставлена без ПДВ, заповнюється лише рядок VIII. У розділі Б табличної частини такого розрахунку коригування у графі 2.1 вказується відповідний код причини коригування та заповнюються відповідні графи.

Реквізити заголовної частини розрахунку коригування повинні відповідати аналогічним реквізитам податкової накладної, до якої складається такий розрахунок коригування.

Джерело: ДПС у Донецькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»