• Посилання скопійовано

Анульовано реєстрацію платника ПДВ: коли визнавати умовне постачання?

Податківці навели правила нарахування ПДВ при анулюванні реєстрації платника ПДВ на суму невикористаних товарів

Анульовано реєстрацію платника ПДВ: коли визнавати умовне постачання?

ДПС у Запорізькій області пояснює, що якщо товари/послуги, необоротні активи, суми ПДВ по яких були включені до складу податкового кредиту, не були використані в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності, такий платник в останньому звітному (податковому) періоді не пізніше дати анулювання його реєстрації як платника ПДВ, зобов’язаний визначити податкові зобов’язання по таких товарах/послугах, необоротних активах.

Податкові зобов’язання з ПДВ розраховуються виходячи із звичайної ціни відповідних товарів/послуг чи необоротних активів (крім випадків анулювання реєстрації як платника ПДВ внаслідок реорганізації шляхом приєднання, злиття, перетворення, поділу та виділення відповідно до закону).

Якщо на дату анулювання реєстрації як платника ПДВ обліковується дебіторська заборгованість за оплаченими але не отриманими товарами/послугами, необоротними активами, за якими суми ПДВ було включено до податкового кредиту, то необхідно не пізніше такої дати нарахувати податкові зобов’язання за такими товарами/послугами, необоротними активами виходячи з їх звичайної ціни, визначеної на момент такого нарахування.

При цьому, для повторної реєстрації платником ПДВ з метою визначення обсягу оподатковуваних операцій, що встановлений для такої реєстрації, не враховуються обсяги з умовного постачання товарів та необоротних активів.

Зазначена норма передбачена п. 184.7 ПКУ.

Джерело: ДПС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»