• Посилання скопійовано

Зробили помилки в ІПН покупця в ПН та склали нову з запізненням: чи буде штраф?

У разі реєстрації з порушенням граничного терміну ПН, складеної для виправлення помилок в полі «ІПН покупця», до постачальника товарів застосовується фінансова відповідальність

Зробили помилки в ІПН покупця в ПН та склали нову з запізненням: чи буде штраф?

Податківці у підкатегорії 101.28 «ЗІР» зауважили, згідно з п. 201.1 ПКУ на дату виникнення податкових зобов’язань платник податку зобов’язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, кваліфікованого електронного підпису уповноваженої платником особи та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) у встановлений ПКУ термін.

При виправленні помилки в полі «Індивідуальний податковий номер покупця» (далі – «ІПН покупця») податкової накладної продавець складає та реєструє в ЄРПН нову податкову накладну з правильним «ІПН покупця», у полі «Дата складання» якої зазначається дата виникнення податкових зобов’язань продавця, тобто дата складання податкової накладної із невірним «ІПН покупця».

Відповідальність за порушення платниками ПДВ граничного строку, передбаченого ст. 201 ПКУ, для реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування до такої податкової накладної в ЄРПН передбачена ст. 120 прим. 1 ПКУ.

Враховуючи вищезазначене, у разі реєстрації з порушенням граничного терміну, встановленого п. 201.10 ст. 201 ПКУ, податкової накладної, складеної для виправлення помилок в полі «ІПН покупця», до продавця/постачальника товарів/послуг застосовується фінансова відповідальність.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»