• Посилання скопійовано

Коли ДПС може відмовити у реєстрації платником ПДВ?

Податківці проаналізували розглянуті заяви щодо реєстрації ПДВ та виявили ряд помилок

Коли ДПС може відмовити у реєстрації платником ПДВ?

Останнім часом збільшилась кількість надання платниками податків області неякісних матеріалів для реєстрації в якості платників ПДВ, внаслідок чого фахівці ДПС у Луганській області вимушені відмовляти суб’єктам господарювання у включенні їх до Реєстру платників ПДВ.

За результатами проведеного аналізу щодо розгляду Реєстраційних заяв платника ПДВ за ф. №1-ПДВ за травень - червень 2020 р. встановлено, що основними причинами для відмови у включенні суб’єкта господарювання до Реєстру платників ПДВ стали:

1. У поданій заяві на реєстрацію платником ПДВ не зазначено обов’язкові реквізити, а саме:

  • відсутня особа, яка подає заяву;
  • відсутня дата підписання заяви;
  • заява не підписана заявником.

2. Платника вже включено до Реєстру платників ПДВ.

3. Не дотримано строки (терміни) подачі заяви при добровільній реєстрації, встановлені пп. 183.3 ПКУ та в заяві зазначена бажана дата реєстрації, що не відповідає вимогам пп. 183.5 ПКУ, а саме не відповідає даті початку податкового періоду (календарний місяць), з якого такі особи вважатимуться платниками податку.

4. Реєстраційну заяву за ф. №1-ПДВ надіслано поштою, у зв’язку з чим порушено вимоги пп. 183.7 ПКУ. А саме, для включення до реєстру платників ПДВ, Реєстраційна заява за формою №1-ПДВ як платника податку подається до контролюючого органу засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог Законів "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

5. Надано недостовірну інформацію щодо причини реєстрації, а саме платником вказано причину добровільної реєстрації відповідно до вимог п. 182.1 ПКУ однак, відповідно до інформації Єдиного банку даних про платників податків – юридичних осіб, він є платником єдиного податку 3 групи зі ставкою 5 відсотків.

6. При поданні реєстраційної заяви платником не надано контролюючому органу документи щодо підтвердження достовірності відомостей про відповідність особи вимогам, визначеним пп. 181.1 ПКУ, а саме документальне підтвердження сукупного перевищення загальної суми від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню, за останні 12 календарних місяців 1 млн гривень.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»