• Посилання скопійовано

Склали ПН на звільнену від ПДВ операцію та не зареєстрували її: які наслідки?

Порушення платниками ПДВ граничного строку реєстрації ПН та РК в ЄРПН на звільнені операції штрафується в розмірі 2% обсягу постачання, але не більше 1020 грн

Склали ПН на звільнену від ПДВ операцію та не зареєстрували її: які наслідки?

ДПС у Тернопільській області повідомляє, що відсутність реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування, складених на операції, що оподатковуються за нульовою ставкою, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 5% обсягу постачання (без ПДВ), але не більше 3400 грн.

Така норма передбачена п. 120.1 ПКУ. Зміни внесені Законом України від 16.01.2020 р. №466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» і набрали чинності з 23 травня 2020 року.

Нагадаємо, що порушення платниками ПДВ граничного строку реєстрації зазначених податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних тягне за собою накладення штрафу в розмірі 2% обсягу постачання (без ПДВ), але не більше 1020 грн.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»