• Посилання скопійовано

20 липня – останній день для реєстрації зведених ПН за червень

Для зведених ПН, складених за операціями, здійсненими у червні 2020 року відповідно до п. 198.5 та п. 199.1 ПКУ, граничним терміном реєстрації в ЄРПН є 20 липня 2020 року

20 липня – останній день для реєстрації зведених ПН за червень

Офіс великих платників нагадує, що Законом №466 внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – Кодекс), зокрема в адмініструванні податку на додану вартість.

Відповідно змінились і граничні строки реєстрації податкових накладних складених при нарахуванні податкових зобов'язань відповідно до п. 198.5 та п. 199.1 Кодексу і у випадку перевищення бази оподаткування над фактичною ціною постачання:

  • у разі відсутності реєстрації – 5% від обсягу постачання без ПДВ, але не більше 3 400 грн (раніше – 50% від суми ПДВ і без обмеження за сумою штрафу);
  • у разі несвоєчасної реєстрації – 2% від обсягу постачання без ПДВ, але не більше 1 020 грн, незалежно від періоду запізнення (раніше – 10-50% від обсягу постачання без ПДВ в залежності від періоду запізнення і без обмеження за сумою штрафу).

Зазначені штрафи запроваджуються також щодо податкових накладних, складених за операціями, які звільнені від оподаткування або оподатковуються за ставкою 0% ПДВ.

Нагадаємо, що Законом №466 встановлено подовжений термін реєстрації в ЄРПН зведених податкових накладних та/або розрахунків коригування до таких зведених податкових накладних, складених за операціями, визначеними п. 198.5 та п. 199.1 Кодексу. З 23.05.2020 таку реєстрацію потрібно здійснити протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем місяця, в якому складені зазначені накладні.

Тобто, для зведених податкових накладних, складених за операціями, здійсненими у червні 2020 року відповідно до п. 198.5 та п. 199.1 Кодексу, граничним терміном реєстрації в ЄРПН є 20 липня 2020 року.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»