• Посилання скопійовано

Не включено до податкового кредиту ПДВ на підставі чеку: як виправити помилку?

Включити ПДВ до податкового кредиту за касовим чеком можна шляхом подання за звітний період, в якому виникло таке право, уточнюючого розрахунку

Не включено до податкового кредиту ПДВ на підставі чеку: як виправити помилку?

Податківці у підкатегорії 101.13 «ЗІР» зазначили: якщо платником ПДВ у періоді виникнення права на податковий кредит помилково не були включені до складу податкового кредиту суми ПДВ на підставі документів, які без отримання податкової накладної дають право на податковий кредит, то такий платник зазначені суми податку може включити до податкового кредиту шляхом подання за звітний період, в якому виникло таке право, уточнюючого розрахунку (з урахуванням строків давності, передбачених ст. 102 ПКУ).

При цьому з метою включення сум ПДВ до складу податкового кредиту на підставі касового чеку загальна сума отриманих товарів/послуг не може перевищувати 200 гривень за день (без урахування податку).

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»