• Посилання скопійовано

«Паперова» поставка зерна чи схема на 174 мільйони?

Податківці під час перевірки виявили «паперову» поставку зернових культур на склади одного з великих платників

«Паперова» поставка зерна чи схема на 174 мільйони?

Фахівці Офісу великих платників податків ДПС в ході проведення перевірки виявили «паперову» поставку зернових культур на склади одного з великих платників. Та на превеликий жаль для платника, перевіряючі не встановили у контрагентів-постачальників матеріально-технічної бази, необхідної для здійснення господарських операцій, зокрема, наявності: транспортних засобів, договорів із перевізниками, кваліфікованих працівників, та зерноскладів, з яких нібито відбулось навантаження товарів.

ДП «Держреєстри України» також підтвердило, що складські документи щодо зберігання зерна (пшениця, кукурудза, ячмінь та інше) не виписувались та не реєструвались на ім`я зазначених контрагентів-постачальників в обсягах, що були придбані.

Висновки акта перевірки підтримано Окружним адміністративним судом та Шостим апеляційним адміністративним судом м.Києва. Так за результатами адміністративного судового оскарження, підтверджено позиція Офісу великих платників та зазначено, що наявність у позивача податкових накладних не є безумовною підставою для віднесення до складу податкового кредиту відповідних сум податку на додану вартість по сумнівних господарських операціях. Такий висновок підтверджується і Верховним Судом  - постанова від 05.03.2020 у справі №826/17374/18.

Результат викриття схеми з нереальними операціями:

  • зменшено суму бюджетного відшкодування ПДВ у розмірі 104,6 млн грн та застосовано штрафні санкції на суму 52,3 млн гривен;
  • зменшено розмір від`ємного значення суми ПДВ на 17,2 млн гривень.

Упереджені суми бюджетного відшкодування повністю стягнуті до бюджету.

Детальніше в єдиному реєстрі судових рішень справа №826/3842/17.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»