• Посилання скопійовано

Мінімізовано зупинення реєстрації ПН реального бізнесу, - ДПС

ДПС вважає, що вживає заходи для мінімізації зупинок реєстрації податкових накладних представників реального бізнесу

Мінімізовано зупинення реєстрації ПН реального бізнесу, - ДПС

ДПС повідомляє, що збільшується зупинення реєстрації саме тих накладних, по яких існує реальний ризик невиконання податкових зобов’язань.

У той же час ДПС вживала і буде вживати заходи для мінімізації зупинок податкових накладних представників реального бізнесу та максимально швидкого розгляду звернень за такими випадками. Для цього податковою службою задіяні всі наявні інструменти.

До прикладу, з Європейською Бізнес Асоціацією з червня 2020 року Державною податковою службою України організовано та проведено п’ять зустрічей. А загалом до ДПС з початку року надійшло 28 звернень від ЄБА, жодне з яких не залишилось без розгляду. Серед них – і звернення, що стосувались проблем окремих компаній (14 звернень), і звернення щодо системного вирішення проблем зі сфери адміністрування податків чи надання роз’яснень (11 звернень).

Зазначені дії ДПС були позитивно відзначені керівництвом Європейської Бізнес Асоціації як такі, що дали можливість вирішувати реальні проблемні питання конкретних платників податків.

Додатково повідомляємо, що з метою дієвої підтримки вітчизняного бізнесу в умовах пандемії Державною податковою службою України максимально прискорено підтвердження правомірності відшкодування ПДВ, завдяки чому не тільки повністю задоволені поточні заявки, але і ліквідовано заборгованість з відшкодування податку, що існувала на 01.05.2020 року.

Так, станом на 1 вересня 2020 року відшкодовано майже 93 млрд грн ПДВ при заявлених 84 млрд гривень. З початку вересня цього року вже узгоджено до відшкодування з бюджету 3,4 млрд гривень ПДВ. Заявка на відшкодування ПДВ, зроблена бізнесом у серпні,складає 11,5 млрд грн. Очікується узгодження цієї суми на рівні не нижче 11 млрд гривень.

Всі новини щодо блокування ПН та РК дивиться за посиланням.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»