• Посилання скопійовано

Коригуєте ПН через повернення раніше проданих продуктів – у ДПС виникають питання

ДПС встановлено реєстрацію РК до ПН на повернення товару в номенклатурі – продукти харчування (соки, сухарики, напої безалкогольні, печиво вагове, цукерки вагові, дитяче харчування та ін.), які мають обмежений термін придатності та особливі умови зберігання. Таке коригування віднесене до штучного збільшення суми ліміту в СЕА ПДВ

Коригуєте ПН через повернення раніше проданих продуктів – у ДПС виникають питання

Податківцями в ході моніторингу реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування було виявлено підприємство, яке формувало в системі електронного адміністрування ПДВ значну суму ліміту необхідну для реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування (ПН/РК) за рахунок маніпулювання показниками податкової звітності.

Під час щоденного моніторингу ПН/РК, які направлено на реєстрацію в ЄРПН, фахівцями Головного управління ДПС у Хмельницькій області встановлено реєстрацію розрахунків коригування до податкових накладних, виписаних у 2019-2020 роках на повернення товару в номенклатурі - продукти харчування (соки, сухарики, напої безалкогольні, печиво вагове, цукерки вагові, дитяче харчування та ін.), які мають обмежений термін придатності та особливі умови зберігання. Як наслідок платником здійснено штучне збільшення суми ліміту з ПДВ на понад 6 млн гривень.

З метою уникнення розповсюдження схемного податкового кредиту комісією ГУ ДПС у Хмельницькій області прийнято рішення про включення зазначеного суб’єкта господарювання до переліку ризикових платників податків, чим упереджено формування «штучного» податкового кредиту на суму понад 6 млн гривень.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»