• Посилання скопійовано

Податківці продовжують виявляти схемний податковий кредит

У ДПС повідомили, що упереджено схемний кредит та несплату до бюджету 18,1 млн грн ПДВ

Податківці продовжують виявляти схемний податковий кредит

ДПСУ розповідає, що завдяки наявному аналітичному потенціалу сьогодні податківці мають змогу відстежувати нетипові для суб’єктів господарювання фінансово-господарські операції, які в подальшому можуть бути використані для заниження належних до сплати в бюджет коштів підприємствами реального сектору економіки ще на стадії подання податкових накладних для реєстрації в Єдиному реєстрі. Це дає змогу забезпечити відпрацювання ризикових операцій ще на першому етапі, тобто до подання декларації з податку на додану вартість за звітний період. 

Так, у ході моніторингу фінансово-господарських операцій, здійснених у листопаді 2020 року одним із суб’єктів господарювання, що працює в галузі оптової торгівлі паливо-мастильними матеріалами, податківцями встановлено спробу формування податкового кредиту за рахунок придбання нетипової для його діяльності сільськогосподарської продукції. Сума податку на додану вартість за вказаною операцією склала 18,1 млн грн. За результатами оперативного відпрацювання суб’єкт господарювання відмовився від проведення цієї операції.

Завдяки проведеним заходам податківцями упереджено заниження належної до сплати суми податку на додану вартість та подальше поширення схемного кредиту.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»