• Посилання скопійовано

ДПС не зупиняється та продовжує стежити за ПДВ сільгосптоваровиробників

Податківці викрили схему експорту волоських горіхів, джерело походження яких не встановлено

ДПС не зупиняється та продовжує стежити за ПДВ сільгосптоваровиробників

Підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Харківській області в результаті відпрацювання податкової інформації встановлено, що суб’єктом господарювання здійснено експорт волоських горіхів.

При цьому, податкова звітність до органів ДПС не надавалась, в якості платника ПДВ підприємство не реєструвалось, податки не сплачувало.

В якості документів щодо походження товару (горіхів) використовувались підроблені акти прийому-передачі товару на суму понад 11 млн грн. Фізична особа податкової звітності не подавала, доходів не декларувала.

За результатами дослідження встановлено вчинення суб’єктом господарювання дій, спрямованих на приховання незаконного походження активів (сільгосппродукції), джерело походження яких не встановлено, з подальшим введенням їх в легальний обіг шляхом оформлення операцій експорту товару на загальну суму 114,3 млн гривень. Також встановлено вчинення дій, спрямованих на приховання незаконного походження доходів у вигляді незадекларованого та несплаченого податку на прибуток підприємств у сумі 16,9млн гривень.

За даним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 та ч. 3 ст. 194 ККУ. Досудове розслідування триває.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»