• Посилання скопійовано

Які документи подати для виключення з переліку ризикових платників ПДВ?

Податківці навели документи, необхідні для виключення платника ПДВ з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості

Які документи подати для виключення з переліку ризикових платників ПДВ?

ДПС у м. Києві повідомляє, що у разі встановлення відповідності платника хоча б одному з Критеріїв ризиковості передбачених Порядком зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 11.12.2019 р. №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в  Єдиному реєстрі податкових накладних» (далі – Порядок) Комісією Головного управління ДПС у м. Києві з питань зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН (далі – Комісія), приймається відповідне рішення та через Автоматизовану систему «Єдине вікно подання електронних документів» ДПС України надсилається в день його прийняття із зазначенням підстави.

В приватній частині Електронного кабінету (меню «Моніторинг ПН/РК») платникам забезпечено можливість доступу до інформації щодо відповідності Критеріям ризиковості, передбачених Порядком.

Платнику через Електронний кабінет рекомендується надати інформацію та копії документів для виключення його з переліку платників, які відповідають Критеріям ризиковості.

Інформація та копії документів, що подаються до ДПС в електронній формі засобами електронного зв’язку, повинні відповідати вимогам Закону України від 22.05.2003 р. №851-ІV «Про електронні документи та електронний документообіг», Закону України від 05.10.2017 р. №2155-VІІІ «Про електронні довірчі послуги» та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіна від 06.06.2017 р. №557, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03 серпня 2017 року за №959/30827.

Ідентифікатор форми «Повідомлення про подання інформації та копій документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості» (далі – Повідомлення): J(F)1314901. Також, до Повідомлення додаються додатки у вигляді копій документів довільного формату (ідентифікатор форми додатків J/F1360102), у форматі PDF, PNG або JPG.

Кількість документів, що додаються до Повідомлення, не повинна перевищувати 100 шт. та відповідно до абз. 10 п. 6 Порядку це можуть бути:

  • договори, зокрема зовнішньоекономічні контракти, з додатками;
  • договори, довіреності, акти керівного органу платника податку, якими оформлено повноваження осіб, які одержують продукцію в інтересах платника податку для здійснення операції;
  • первинні документи щодо постачання/придбання товарів/послуг, зберігання і транспортування, навантаження, розвантаження, складські документи (інвентаризаційні описи), у тому числі рахунки-фактури/інвойси, акти приймання-передачі товарів (робіт, послуг) з урахуванням наявних типових форм та галузевої специфіки, накладні;
  • банківські виписки з особових рахунків та/або розрахункові документи;
  • документи щодо підтвердження відповідності продукції (декларації про відповідність, паспорти якості, сертифікати відповідності);
  • інші документи, що підтверджують невідповідність платника Критеріям ризиковості.

Інформацію та копії документів, подані платником ПДВ, Комісія розглядає протягом семи робочих днів, що настають за датою їх надходження, та приймає відповідне рішення, яке надсилається платнику в день прийняття, засобами електронного зв’язку в приватну частину Електронного кабінету.

Звертаємо увагу, що для платників Головного управління ДПС у м. Києві функціонує «Call-Centre» для надання консультацій та отримання довідкової інформації з питань:

  • виведення платників з переліку ризикових;
  • розблокування ПН/РК;
  • заповнення таблиць даних платника податку.

Контактні телефони «Call-Centre» (для платників податків м. Києва):

(044) 454-70-59, (044) 454-70-11, (044) 454-70-70;

з питань виведення платників з переліку ризикових: +380990112615, +380731112615;

з питань розблокування ПН/РК та заповнення таблиць даних платника податку: +380671112615.

Також, на субсайті Головного управління ДПС у м. Києві розміщено алгоритм дій у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування, з яким можна ознайомитися за посиланням.

***

Читайте також: Нова судова практика щодо заблокованих ПН: огляд від ВС

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»