• Посилання скопійовано

Платник ПДВ змінив місцезнаходження: що з рахунком СЕА ПДВ?

При зміні місцезнаходження платника ПДВ його номер рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ не змінюється

Платник ПДВ змінив місцезнаходження: що з рахунком СЕА ПДВ?

ДПС у м. Києві звертає увагу, що у разі зміни суб’єктом господарювання місцезнаходження (місця проживання), пов’язаного зі зміною адміністративного району, номер рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ (далі – СЕА ПДВ) не змінюється.

Відповідно до п. 200 прим. 1.2 ст. 200 прим. 1 Податкового кодексу України та п. 5 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 569 (далі – Порядок № 569), рахунки в СЕА ПДВ відкриваються автоматично на підставі реєстру платників податку (далі – Реєстр), який ДПС надсилає Державному казначейству України не раніше ніж за один робочий день до дати реєстрації особи платником податку.

У Реєстрі зазначається, зокрема, індивідуальний податковий номер платника ПДВ та дата реєстрації його платником ПДВ.

Індивідуальний податковий номер платника ПДВ присвоюється особі, що реєструється як платник податку і зберігається за платником ПДВ до моменту анулювання його реєстрації платником ПДВ.

Новий електронний рахунок в СЕА ПДВ відкривається у разі повторної реєстрації особи платником цього податку (п. 8 Порядку № 569).

При зміні суб’єктом господарювання місцезнаходження (місця проживання), у тому числі пов’язаного зі зміною адміністративного району, не відбувається анулювання реєстрації платника ПДВ та не здійснюється повторна реєстрація платником ПДВ, у зв’язку із чим підстави для відкриття нового електронного рахунку відсутні, а отже номер рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ не змінюється.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»