• Посилання скопійовано

Коли у ПН вказувати код ознаки джерела податкового номера «3»?

Податківці вказали випадки заповнення коду ознаки джерела податкового номера «3» у ПН та РК до них

Коли у ПН вказувати код ознаки джерела податкового номера «3»?

Податківці у підкатегорії 101.16 «ЗІР» вказали, що у рядку «код» податкової накладної зазначається ознака джерела податкового номера відповідно до реєстру, якому належить податковий номер особи, зокрема, 3 – реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючими органами (для платників податків, які не включені до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (далі – ЄДРПОУ).

Код ознаки джерела податкового номера «3» зазначається у випадках, коли складання податкової накладної або розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної здійснюється платниками/платниками податків, які є:

  • уповноваженими особами договорів про спільну діяльність на території України без створення юридичної особи;
  • управителями майна при взятті на облік договорів управління майном;
  • інвесторами (операторами) за угодами про розподіл продукції;
  • виконавцями (юридичними особами - нерезидентами) проектів (програм) міжнародної технічної допомоги та представництвами донорських установ в Україні;
  • іноземними дипломатичними представництвами та консульськими установами, представництвами міжнародних організацій в Україні (далі – дипломатична місія);
  • нерезидентами у разі взяття їх на облік згідно з п. 4.4 розділу IV Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29.12.2011 за № 1562/20300 (із змінами) (далі – Порядок № 1588), (крім дипломатичних місій);
  • постійними представництвами нерезидентів на території України в разі взяття їх на облік згідно з п. 5.4 розділу IV Порядку № 1588.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»