• Посилання скопійовано

Подали таблицю даних для розблокування ПН, а відповіді від ДПС не має: що робити?

Якщо протягом п’яти робочих днів після отримання Таблиці не надходить рішення про її врахування/неврахування, платник має право подати її повторно

Подали таблицю даних для розблокування ПН, а відповіді від ДПС не має: що робити?

ДПС у Київській області повідомляє, що відповідно до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 11.12.2019 р. №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних»,  комісія регіонального рівня розглядає Таблицю  даних  платника податку (далі – Таблиця) із поясненнями протягом 5-ти робочих днів після її отримання та приймає рішення про врахування або неврахування Таблиці, яке надсилається платнику податку в порядку, встановленому ст. 42 ПКУ.

Документ, надісланий контролюючим органом в електронний кабінет, вважається врученим платнику податків, якщо він сформований з дотриманням вимог Законів України від 22.05.2003 р. №851-ІV «Про електронні документи та електронний документообіг» та від 05.10.2017 р. №2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» та є доступним в електронному кабінеті.

Датою вручення платнику податків документа є дата, зазначена у квитанції про доставку у текстовому форматі, що відправляється з електронного кабінету автоматично та свідчить про дату та час доставки документа платнику податків. Якщо доставка документа відбулася після 18 години, датою вручення документа платнику податків вважається наступний робочий день.

У разі, якщо доставка відбулася у вихідний чи святковий день, датою вручення документа платнику вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 42.4 ПКУ).

У разі, якщо платнику не надходить рішення про врахування або неврахування Таблиці у порядку, передбаченому ст. 42 ПКУ протягом 5-ти робочих днів після її отримання контролюючим органом, платник має право подати її повторно.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»