• Посилання скопійовано

З 1 липня 2021 року «Укрпошта» анонсує спрощений режим доставки посилок до країн ЄС

З 1 липня 2021 року українські підприємці отримують спрощений режим доставки посилок до країн ЄС. Нові правила стосуються передусім оподаткування товарів, що відправляються в посилках для фізосіб

З 1 липня 2021 року «Укрпошта» анонсує спрощений режим доставки посилок до країн ЄС

«Укрпошта» повідомляє, що з 1 липня 2021 року українські підприємці отримують спрощений режим доставки посилок до країн ЄС. Нові правила стосуються передусім оподаткування товарів, що відправляються в посилках для фіз.осіб. Відтепер ключові торгові платформи світу можуть виступати податковим агентом продавців, в тому числі і продавців з України. Завдяки цьому для останніх суттєво спроститься процедура оформлення відправлень до країн ЄС і за умови правильного оформлення відправлення суттєво скоротиться час проходження митного контролю.

Ключові маркетплейси, такі як Etsy, eBay, Wish, Amazon  та інші будуть самостійно нараховувати ПДВ на проданий товар, який відправляється до Європи, і безпосередньо розраховуватися з податковими органами країн доставки. Для українських підприємців це означає, що всі посилки у напрямку Європи з товарами вартістю до 150 євро, які пройдуть правильне оформлення в особистому кабінеті Укрпошти, будуть максимально оперативно доставлятися і автоматично проходити митницю. Тобто розмитнення посилки, оформленої за новими правилами, займе кілька секунд. Раніше митне оформлення посилок могло займати від одного дня до тижня в залежності від завантаженості інспекторів митниці. 

Щоб правильно оформити відправлення в особистому кабінеті Укрпошти згідно нових правил потрібно: 

  • в митній декларації поштового зразка в особистому кабінеті Укрпошти потрібно ввести податковий  код торгової платформи (номер з 12 цифр, що присвоюється після здійснення покупки), вказавши «Sold on _____-marketplace. VAT has been paid. IOSS number: ____» в Особистому кабінеті в полі «Інформація для митниць країн ЄС».
  • ввести код товару, який відповідає міжнародній базі товарних кодів (коди товарів можна знайти у відкритому доступі в інтернеті)
  • вказати валюту (євро) і країну походження (для товарів вироблених в Україні  вказати Україну)

При оформленні в такий спосіб не буде нараховано жодних додаткових сервісних зборів ні з боку митниці, ні з боку приймаючої сторони. Якщо посилки будуть оформлені не за наведеним алгоритмом, або вартість товару перевищує 150 євро, з відправника будуть стягуватися додаткові сервісні збори зі сторни пошт ЄС. 

Щоб допомогти українським продавцям розібратися в змінах, Укрпошта підготувала вебінар, який можна переглянути за посиланням.

Також для зручності українських продавців Укрпошта підготувала покрокову інструкцію, завантажити яку можна за посиланням.

За умови правильного оформлення, всі посилки, відправлені через Укрпошту, будуть проходити спеціальний спрощений митий режим. Скорочення часу розмитнення вигідне як для мерчантів, так і для покупців, адже це суттєво скоротить терміни доставки в країни ЄС. 

Джерело: УКРПОШТА

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»