• Посилання скопійовано

Чи оподатковувати ПДВ послуги з евакуації авто нерезидента на території України?

Операції з постачання резидентом послуг з евакуації транспортного засобу на митну територію України є об'єктом оподаткування ПДВ

 Чи оподатковувати ПДВ послуги з евакуації авто нерезидента на території України?

ДПС у м. Києві звертає увагу, що операції з постачання послуг із евакуації транспортного засобу, які резидент надає резиденту,  підлягають  оподаткуванню  ПДВ  за  основною  ставкою  у  розмірі 20 відсотків.

Згідно з п. 185.1 ст. 185 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) об'єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання товарів/послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України.

Під постачанням послуг розуміється будь-яка операція, що не є постачанням товарів, чи інша операція з передачі права на об'єкти права інтелектуальної власності та інші нематеріальні активи чи надання інших майнових прав стосовно таких об'єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, що споживаються в процесі вчинення певної дії або провадження певної діяльності (пп. 14.1.185 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

Місце постачання послуг визначається залежно від місця реєстрації постачальника, або отримувача відповідних послуг, або від місця фактичного надання відповідних послуг (пп. 186.2-186.4 ст. 186 ПКУ).

Так, місцем постачання послуг (у тому числі і послуг з перевезення (евакуації)) є місце реєстрації постачальника (п. 185.1 ст. 185 ПКУ).

Тобто, операції з постачання резидентом послуг з евакуації транспортного засобу на митну територію України, є об'єктом оподаткування ПДВ.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»