• Посилання скопійовано

Чи завжди ДПС має право анулювати реєстрацію платника ПДВ через відсутність протягом року операцій постачання?

Якщо у платника податку протягом 12 послідовних податкових місяців відсутні операції з постачання, але при цьому наявні обсяги придбання, за рахунок яких сформовано податковий кредит, то підстави для анулювання реєстрації платника ПДВ відсутні

Чи завжди ДПС має право анулювати реєстрацію платника ПДВ через відсутність протягом року операцій постачання?

ДПС у Київській області інформує, що відповідно до пп. «г» п. 184.1 ПКУ, реєстрація платника ПДВ діє до дати анулювання реєстрації платника податку, яка проводиться шляхом виключення з реєстру платників податку і відбувається, зокрема якщо особа, зареєстрована як платник податку, протягом 12 послідовних податкових місяців не подає контролюючому органу декларації з ПДВ та/або подає таку декларацію (податковий розрахунок), яка (який) свідчить про відсутність постачання/придбання товарів/послуг, здійснених з метою формування податкового зобов’язання чи податкового кредиту.

Якщо у платника податку протягом 12 послідовних податкових місяців відсутні операції з постачання, але при цьому наявні обсяги придбання, за рахунок яких сформовано податковий кредит, та підстави для анулювання реєстрації платника ПДВ відсутні.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»