• Посилання скопійовано

Займаєтеся продажем конфіскованого майна: що з обов'язковою реєстрацією ПДВ?

Особа підлягає обов’язковій реєстрації як платник ПДВ у разі постачання нею конфіскованого майна

Займаєтеся продажем конфіскованого майна: що з обов'язковою реєстрацією ПДВ?

ДПС у м. Києві звертає увагу, що особа підлягає обов’язковій реєстрації як платник ПДВ у разі проведення нею операції з постачання конфіскованого майна, незалежно від того, чи досягає вона загальної  суми   операцій   із  постачання товарів/послуг,  що дорівнює 1000000 гривень, а також незалежно від того, який режим оподаткування використовує така особа згідно із законодавством (пп. 6 п. 180.1 ст. 180 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

Згідно із п. 183.2 ст. 183 ПКУ у разі обов’язкової реєстрації особи як платника податку реєстраційна заява подається до контролюючого органу не пізніше 10 числа календарного місяця, що настає за місяцем, в якому вперше досягнуто обсягу оподатковуваних операцій.

Водночас, пунктом 183.10 ст. 183 ПКУ визначено, що будь-яка особа, яка підлягає обов’язковій реєстрації як платник податку, і у випадках та в порядку, передбачених цією статтею, не подала до контролюючого органу реєстраційну заяву, несе відповідальність за ненарахування або несплату цього податку на рівні зареєстрованого платника без права нарахування податкового кредиту та отримання бюджетного відшкодування.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»