• Посилання скопійовано

Поліпшення орендованого майна: коли нараховувати ПДВ

Якщо першою подією є дата складення документа щодо зарахування вартості такого ремонту в рахунок орендної плати, то податкова накладна орендодавцем складається саме на таку дату

Поліпшення орендованого майна: коли нараховувати ПДВ

ДПС у Вінницькій області інформує, що при здійсненні невід’ємних поліпшень орендованого майна податкові зобов'язання з ПДВ у орендаря  (до передачі таких поліпшень орендодавцю) не виникають. При передачі орендарем орендодавцю поліпшень об’єкта оренди, орендар повинен визначити податкові зобов'язання на дату, визначену відповідно до п. 187.1 ПКУ, скласти податкову накладну та зареєструвати її в ЄРПН.

База оподаткування ПДВ за такою операцією визначається згідно з п. 188.1 ПКУ, виходячи з договірної вартості постачання поліпшень, яка не повинна бути нижче балансової (залишкової) вартості за даними бухгалтерського обліку, що склалася станом на початок звітного (податкового) періоду, протягом якого здійснюються такі операції (у разі відсутності обліку необоротних активів – виходячи із звичайної ціни).

У разі якщо вартість таких поліпшень не відшкодовується орендарю, а буде зараховуватися в рахунок погашення орендних платежів, то орендодавець на дату настання першої події відповідно до п. 187.1 ПКУ повинен визначити податкові зобов’язання з ПДВ, скласти податкову накладну та зареєструвати її в ЄРПН. Якщо першою подією є дата складення документа щодо зарахування вартості такого ремонту в рахунок орендної плати, то податкова накладна орендодавцем складається саме на таку дату.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»