• Посилання скопійовано

Змінили місцезнаходження: чи потрібно отримувати новий рахунок СЕА ПДВ?

Номер рахунку у СЕА ПДВ у разі зміни суб’єктом господарювання місцезнаходження (місця проживання) не змінюється

Змінили місцезнаходження: чи потрібно отримувати новий рахунок СЕА ПДВ?

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що рахунки в системі електронного адміністрування податку на додану вартість відкриваються автоматично на підставі реєстру платників податку, який ДПС надсилає Державній казначейській службі України не раніше ніж за один робочий день до дати реєстрації особи платником податку.

Відповідна норма передбачена п. 200-1.2 ПКУ та п. 5 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою КМУ від 16.10.2014 р. №569.

У Реєстрі зазначається, зокрема індивідуальний податковий номер платника ПДВ та дата реєстрації його платником ПДВ.

Індивідуальний податковий номер платника ПДВ присвоюється особі, що реєструється як платник податку і використовується для сплати податку (п. 183.18 ПКУ).

Індивідуальний податковий номер зберігається за платником ПДВ до моменту анулювання реєстрації платника ПДВ, що відбувається відповідно до ст. 184 ПКУ.

Відповідно до п. 8 Порядку №569 новий електронний рахунок відкривається у разі повторної реєстрації особи платником податку.

Отже, при зміні суб’єктом господарювання місцезнаходження (місця проживання), у тому числі пов’язаного зі зміною адміністративного району, не відбувається анулювання реєстрації платника ПДВ та не здійснюється повторна реєстрація платником ПДВ, у зв’язку із цим підстави для відкриття нового електронного рахунку відсутні, а отже номер рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ не змінюється.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»