• Посилання скопійовано

Планують звільняти від ПДВ та мита товари «для відсічі агресії рф та життєдіяльності населення»

КМУ 9 грудня ухвалив два законопроєкти щодо пільг для платників податків-імпортерів окремих видів товарів «для відсічі агресії рф та життєдіяльності населення». Але ці товари буде знову ж таки визначати КМУ

Планують звільняти від ПДВ та мита товари «для відсічі агресії рф та життєдіяльності населення»

Під час засідання 9 грудня КМУ вирішив схвалити два законопроєкти щодо пільг для платників податків-імпортерів окремих видів товарів. Про це повідомив Тарас Мельничук. Йдеться про такі документи:

  1. Законопроєкт про внесення зміни до підрозділу 2 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ щодо звільнення від оподаткування товарів, необхідних для забезпечення відсічі збройної агресії Російської Федерації та життєдіяльності населення в умовах правового режиму воєнного стану». Законопроектом пропонується тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, звільнити від оподаткування ПДВ з ввезення на митну територію України та/або операції з постачання на митній території України товарів, необхідних для виконання заходів, спрямованих на забезпечення відсічі збройної агресії РФ та життєдіяльності населення, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України.
  2. Законопроєкт про внесення зміни до розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування товарів, необхідних для забезпечення відсічі збройної агресії Російської Федерації та життєдіяльності населення в умовах правового режиму воєнного стану. Законопроектом пропонується тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, звільнити від оподаткування ввізним митом товари, необхідні для здійснення заходів, спрямованих на забезпечення відсічі збройної агресії РФ та життєдіяльності населення, перелік яких визначено Кабінетом Міністрів України.

Але всі деталі законопроєктів дізнаємося після їх реєстрації на сайті ВРУ.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»