• Посилання скопійовано

Витрати на незавершене будівництво, які сформувалися до 01.04.2011 р. відносять до собівартості

Чи відносять до складу собівартості витрати на будівництво об’єктів незавершеного будівництва, які сформувалися до 01.04.2011 р.?

Після набрання чинності розділом III ПКУ витрати, що формують собівартість реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг, визнаються витратами того звітного період, в якому визнано доходи від реалізації таких товарів, виконаних робіт, наданих послуг (п. 138.4 ст. 138 ПКУ).

Відповідно до п. 137.1 ст. 137 ПКУ дохід від реалізації товарів визнається за датою переходу покупцеві права власності на такий товар. Тим самим за нормами ПКУ витрати, що формують собівартість реалізованого товару, пов’язуються з доходами від реалізації цього товару в момент переходу права власності покупцеві.

Таким чином, у зв’язку з тим, що витрати на будівництво об’єктів нерухомості, які акумулювалися протягом будівництва цих об’єктів, не відображалися у складі валових витрат до 01.04.2011 р., підприємство має право відобразити ці витрати у періоді, в якому відбудеться продаж таких об’єктів нерухомості.

При цьому слід врахувати норму пп. 139.1.9 ст. 139 ПКУ щодо наявності розрахункових, платіжних та інших первинних документів, що підтверджують такі витрати, обов’язковість ведення та зберігання яких передбачено правилами ведення бухгалтерського обліку та нарахування податку.

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»