• Посилання скопійовано

Використовуємо кошти вивільнені внаслідок використання нульової ставки податку на прибуток

Чи встановлено термін, протягом якого платники податку на прибуток, визначені п. 154.6 ПКУ, повинні використати суми коштів, що не перераховані до бюджету при застосуванні ставки податку нуль відсотків, та чи підлягає перерахуванню до бюджету залишок коштів невикористаних протягом річного звітного періоду?

Відповідно до п. 152.11 ст. 152 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755 - VI зі змінами та доповненнями (далі - ПКУ) платники податку, визначені пунктом 154.6 статті 154 ПКУ, суми коштів, що не перераховані до бюджету при застосуванні ставки податку нуль відсотків, спрямовують на переоснащення матеріально-технічної бази, на повернення кредитів, використаних на вказані цілі, і сплату процентів за ними та/або поповнення власних обігових коштів.
У разі якщо суми коштів, що не перераховані до бюджету при застосуванні ставки податку нуль відсотків, використані не за цільовим призначенням, такі кошти зараховуються до бюджету в першому кварталі наступного звітного року.
Норми п. 152.11 ст. 152 ПКУ не містять терміну, протягом якого платники податку, визначені пунктом 154.6 статті 154 ПКУ, повинні використати суми коштів, що не перераховані до бюджету при застосуванні ставки податку нуль відсотків.
Таким чином, залишок невикористаних протягом річного звітного періоду сум коштів, що не перераховані до бюджету при застосуванні ставки податку нуль відсотків, не перераховуються до бюджету, а залишаються у розпорядженні платників податку і можуть бути використані за цільовим призначенням в наступних періодах.

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»