• Посилання скопійовано

Підтвердження суми податку, сплаченого у Росії

Українське підприємство сплатило у Росії податок з доходів, отриманих із джерел цієї держави. Який документ має надати українське підприємство для підтвердження суми сплаченого податку?

Згідно з вимогами п. 13.5 ст. 13 Податкового кодексу України для отримання права на зарахування податку, сплаченого у Росії, українське підприємство зобов’язане отримати від податкового органу Росії підтвердження про суму сплаченого податку, а також про базу та/або об’єкт оподаткування.
Відповідно до встановленого у Росії порядку, якщо іноземна організація, яка не здійснює своєї діяльності на її території через постійне представництво, одержує доходи із джерелом походження у Росії, то податок на прибуток утримується та перераховується до російського бюджету податковим агентом, що виплачує такий дохід. Податковий агент зобов’язаний надати до податкового органу за місцем свого перебування Податковий розрахунок про суми виплачених іноземним організаціям доходів та утриманих податків (далі — Податковий розрахунок) за формою, затвердженою наказом №сАЭ-3-23/286@. Якщо іноземна організація здійснює діяльність у Росії через постійне представництво, то сума податку на прибуток, сплаченого в цій державі, відображається у Податковій декларації з податку на прибуток іноземної організації (далі — Декларація). Декларація подається до податкового органу за місцем взяття на облік іноземної організації за формою, затвердженою наказом №БГ-3-23/1.
Фактична сплата іноземною організацією податку на прибуток (доходи) підтверджується платіжним дорученням.
Законодавство Росії не містить спеціальної норми, яка передбачає додаткове підтвердження податковими органами Росії інформації, зазначеної у Декларації або Податковому розрахунку.
Однак іноземна організація може звернутися до податкового органу Росії за місцем взяття на облік цієї організації або податкового агента з метою одержання підтвердження відомостей про одержаний прибуток (дохід) та фактично сплачений (утриманий) податок для надання такого підтвердження до податкового органу іноземної держави, резидентом якої є ця іноземна організація.
У такому випадку зазначене підтвердження здійснюється податковим органом Росії на підставі письмового запиту іноземної організації з доданням до нього копій Декларації або Податкового розрахунку та платіжного доручення, що підтверджує суму фактично сплаченого податку.
Податковий орган звіряє надані відомості з інформацією, що є у його розпорядженні, і в разі їх ідентичності та за умови фактичного надходження до бюджету сплаченої (утриманої) суми податку здійснює підтвердження сплати податку шляхом засвідчення підписом керівника (заступника керівника) цього податкового органу і гербовою печаткою на кожній сторінці розділу 1 Декларації або розділів 1 та 2 Податкового розрахунку.
Отже, підтвердження суми сплаченого податку здійснюється податковим органом Росії на підставі письмового запиту іноземної організації з доданням до нього копій Декларації або Податкового розрахунку та платіжного доручення, що підтверджує суму фактично сплаченого податку.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»