• Посилання скопійовано

Усунення подвійного оподаткування можливе лише за наявності відповідного чинного міжнародного договору

Чи встановлено законодавством України методи щодо усунення подвійного оподаткування, якщо з відповідною країною немає чинного договору про уникнення подвійного оподаткування?

Відповідно до положень ст. 13 Податкового кодексу України суми податків та зборів, сплачені за межами України, зараховуються під час розрахунку податків і зборів в Україні за правилами, встановленими цим Кодексом (п. 13.4 ст. 13).
Для юридичних осіб усунення подвійного оподаткування (зарахування сплачених за митним кордоном України сум податку) здійснюється за умови подання письмового підтвердження податкового органу іншої держави щодо факту сплати такого податку та за наявності чинного міжнародного договору України про уникнення подвійного оподаткування доходів (п. 13.5 ст. 13 та п. 161.6 ст. 161 Податкового кодексу України).
Для усунення подвійного оподаткування фізосіб є аналогічна умова щодо необхідності подання відповідних підтвердних документів та наявності чинного міжнародного договору (п. 13.5 ст. 13 та п. 170.11 ст. 170 Податкового кодексу України).

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»