• Посилання скопійовано

Відображення витрат у розмірі 10% на ремонт ОЗ

Яким чином відображаються витрати у розмірі 10% від сукупної балансової вартості основних засобів на ремонт основних засобів, які використовуються для виготовлення продукції?

Відповідно до п. 146.12 ст. 146 ПКУ, сума витрат, пов’язана з ремонтом та поліпшенням об’єктів основних засобів у розмірі, що не перевищує 10 відсотків сукупної балансової вартості всіх груп основних засобів на початок звітного року, відноситься платником податку до складу витрат того звітного податкового періоду, в якому такий ремонт та поліпшення були здійснені.
У разі ремонту основних засобів виробничого призначення у межах 10 відсоткового ліміту у податковому обліку суми витрат на ремонт враховуються відповідно до п. 138.8 та п. 138.4 ст. 138 ПКУ, у складі собівартості реалізованої продукції.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»