• Посилання скопійовано

Сплата авансового внеску з держдивідендів

Лист ДПСУ від 15.01.2013 р. №599/6/15-1415

Сплата авансового внеску з держдивідендів

ДПСУ зазначає, що авансовий внесок при виплаті дивідендів та прирівняних до них платежів сплачується до бюджету не пізніше виплати дивідендів.

У разі якщо у платника відбулось нарахування частини чистого прибутку, а сплата не проводилась у зв'язку з наявністю переплати в особовій картці платника, то сплату авансового внеску по податку на прибуток слід провести не пізніше граничного терміну сплати частини чистого прибутку, визначеної податковим законодавством для цього платежу.

У Податковій декларації з податку на прибуток підприємства, форма якої затверджена наказом Мінфіну від 28.09.2011 р. №1213, сума дивідендів, з якої має бути сплачено авансовий внесок у звітному (податковому) періоді, відображається у рядку 4 додатка АВ до рядка 20 Декларації.

Сума авансового внеску при виплаті дивідендів у звітному (податковому) періоді, що має бути сплачена за місцезнаходженням юридичної особи відображається у рядку 5.1 додатка АВ до Декларації з відповідним перенесенням до рядка 20 Декларації.

 

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»